I år inträffar Sveriges nationaldag på en onsdag. Alltså ett perfekt tillfälle att njuta av ett välbehövligt break i vardagen!

Il Momento, Nr 75163, 109kr

Vinsmart kommer att hålla i en livesänd vinprovning på vår Facebook-sida där vi provar Terrenos jubileumsatsning Il Momento.

Vi kommer att lyxa till det på ett enkelt men bra sätt och låta det svenskaste av allt, färskpotatisen, att stå i centrum.

Tillsammans med er tittare kommer vi att laga ihop ett par enkla recept samtidigt som vi njuter av det röda vinet innan ni sätter er till bords.

Under sändningen kommer vi gästas av Sofia Ruhne, kvinnan bakom Il Momento som är ett ekologiskt och veganskt underverk! Sofia kommer att berätta om historien bakom både vinet och dess svenska ursprung

VINET KAN BESTÄLLAS HÄR!

————

Gå in på Vinsmarts Facebook-sida 18:00 tisdagen den 5:e juni för att ta del av livesändningen.

Tips: Om du gillar vår Facebook-sida får du automatiskt en notifikation när livesändningen startar.

————

Inköpslista

Det här behöver ni inhandla inför liveprovningen för att kunna delta i alla moment:

1 kg Färskpotatis (4 pers)

Olivolja – satsa på en riktigt god!

Parmesean eller peccorino Salvia

Il Momento, 109kr, Nr 75163

———————

När familjen Ruhne köpte vingården Terreno i Chianti Classicodistriktet i Toscana för 30 år sedan var det främst ett vackert hus i en vacker trakt där det följde med några hektar vingård. De beundrade Italien, maten, människorna och kulturen.

Vinet var något de med tiden satte sig in i. De hade en föreställning om hur jordbruket borde vara, och med tiden ville de upptäcka vad deras vin kunde utvecklas till.

Sedan 1988 har familjen Ruhne rustat upp gården och vinproduktionen. De har genomfört ett generationsskifte i och med att yngsta dottern Sofia nu driver Terreno. Deras viner och olivolja är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet, både i Sverige och i Italien; inte minst då deras Chianti Classico utsågs till vinnare och fick guldmedalj och bästa ekologiska röda vinet i Sverige i Vinordic Wine Challenge 2018.

En viktig drivkraft för Terreno är att i Sverige dela med sig av det familjen Ruhne upplever så positivt i Italien. Inte minst för den nya generationen i familjen som växt upp med och på Terreno. Bäst avnjutes familjen Ruhnes Chianti Classicoviner naturligtvis på gården. Men sedan drygt ett år kan man nu också uppleva vinet och vinproduktion i deras regi, från druvklase till glas, på The Winery Hotel i Solna utanför Stockholm.

För att nu låta alla vara med i deras Toscana och deras resa har de skapat ett nytt rött vin från Terreno, Il Momento di Terreno – Stunden från Terreno. Ett tillgängligt vin som har all Toscanas charm till en rimlig peng.

Vi ses på den 5e juni!

PS. Terreno kommer att finnas på plats när Smaka på Stockholm går av stapeln i Kungsträdgården i början av juni.