Äntligen dags för ännu en svårslagen kombination!

Veckans kombo tar sitt avstamp i höstens allt mer påtagliga närvaro. Kyligare temperaturer och mörkare kvällar ger de perfekta förutsättningarna för att samla familj och vänner kring en mustig Italiensk kycklinggryta ackompanjerat av ett glas Sangiovese.

Vår Sommelier Niclas Tuomela har, med Rocca di Montemassi som utgångspunkt, skräddarsytt veckans recept. Rocca di Montemassi är ett fylligt Sangiovese från Toscanas böljande kullar. Karaktäristiskt för Sangiovese är viner som trivs bäst med rustika smaker, gärna ackompanjerat av en gryta i krämig stil. Då lyfts vinets fruktighet och vinet upplevs mjukare.

Tips: Riv lite parmesan över om du önskar vinet ännu mjukare


Rocca di Montemassi

Pris: 249 kr

Ursprung: Toscana, Italien 🇮🇹

Druvsort: Sangiovese

Art.nr: 4586

Alkoholhalt: 13%

Volym: 3000ml

Importör: Pernod Ricard

TILL SYSTEMBOLAGET


Toscansk Kycklinggryta – Recept

Ingredienser 2 portioner

2st kycklingfiler

I gul lök

1 vitlöksklyfta

3 dl vispgrädde

2 dl valfri svamp

1 kycklingbuljong

Salvia

Vitvinsvinäger eller citron

Salt

Peppar

GÖR SÅHÄR

  • Stek kyckling med salt och peppar och salvia på båda sidorna till fin färg. Ta ur pannan.
  • Svetta lök, vitlök tills den blivit mjuk, i med svampen och stek i smör.
  • På med grädde, en buljongtärning och lägg tillbaka kycklingen.
  • Låt kycklingen ”koka” klar i såsen om den inte är genomstekt.
  • Smaka upp såsen med någon syra i det sista du gör ( citron eller vitvinsvinäger).
  • Servera med pasta eller potatismos.

Glöm inte att gilla vår Facebook-sida för fler recept och mycket mer!