Dags för en fin kombo med ett fylligt vin till en fyllig rätt!

Lyngrove Estate ligger i den sydafrikanska välrenommerade vinregionen Stellenbosch. Lyngrove har ett tydligt fokus på hållbar vinproduktion enligt WIETA och IPW. Vinet är dessutom veganvänligt och har en låg sockerhalt.

Pinotage är Sydafrikas nationaldruva och är en korsning mellan Cinsault och Pinot Noir. Pinotage ger generösa fruktiga viner med balanserade tanniner och finstämd syra – viktiga egenskaper när ett vin ska kombineras med mat.

Tips! För att kombinera vin och mat handlar grundtanken om att hitta likheter i smakerna hos vinet och maten. Det vill säga möta upp syran i ett vin med syran i en maträtt. För ett vin med lite sötma bör det finnas viss sötma i rätten det ska serveras till och så vidare.

Här har vi en rätt som är fyllig i stilen vilket passar Lyngrove Pinotage utmärkt, samtidigt som syran i vinet möter getostens syrlighet perfekt. Kombinationen passar lika bra att servera på det fint dukade bordet som att avnjuta under en härlig skogspromenad – vik ihop pizzan till en wrap som kan tas med.


Lyngrove Pinotage 2018

Pris: 209 kr
Ursprung: Western Cape, Sydafrika
Druvsort: Pinotage
Art.nr: 28008
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 3000ml
Importör: Hermansson & Co

TILL SYSTEMBOLAGET


10-minuterspizza med getost, svartkål och trattkantareller

Ingredienser 1 pizza

1 libabröd
3 msk färskost
150 g getost
100 g trattkantareller
1/2 dl hackade hasselnötter
2 bitar svartkål
olivolja

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på övervärme/grill 225 grader.
  • Stek trattkantarellerna i smör och ringla olivolja över svartkålen.
  • Bred färskosten på libabrödet, toppa med getosten, svartkålen, nötter och den stekta svampen.
  • Grädda i ugn i cirka fem minuter tills pizzan fått fin färg och osten börjat smälta.

Glöm inte att gilla vår Facebook-sida för fler recept och mycket mer!