Citronpasta med orecchiette

Krämigheten i pastan lyfter vinets fruktighet och balanserar syran, smaklig pasta!

No items found.
10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

Ingredienser:

400 g orecchiette

1 bananschalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

Zest från 3 citroner, saften från 1 citron

2 dl crème fraiche

0,5 dl vitt vin

1–1,5 dl riven parmesan

Ca 1 dl pastavatten

Olivolja tillstekning

Salt

Svartpeppar

Gör så här

-  Koka pastan enligtanvisningarna på paketet. Spara minst 1 dl pastavatten innan du häller av den.

-  Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna. Lägg i finhackad bananschalottenlök och vitlök och fräs på medelvärme tills mjukt och glansigt, ca 3–4 minuter.

-  Häll i det vita vinet och låt det koka ner i ca 2–3 minuter tills det nästan har reducerats bort.

-  Sänk värmen och rör ner crème fraiche, citronskal och citronsaft. Låt allt sjuda i någon minut tills det blivit en slät sås.

-  Tillsätt parmesanost och lite pastavatten i taget tills såsen är silkeslen. Smaka av med salt och rejält med svartpeppar.

-   Lägg i den kokta pastan i såsen och blanda ordentligt så att allt täcks. Justera med mer pastavatten vid behov för önskad konsistens.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

This is The Idiot Chardonnay

Druvorna för detta vinkommer från utvalda vingårdar i Italien som ger en perfekt balans mellanfruktighet och finstämd fatkaraktär. Doften är elegant med inslag av gulaäpplen, citrus och rostad ek. Smaken är krämig och balanserad med toner avtropiska frukter, vanilj och en lätt syrlighet som ger vinet en fräsch finish.This is the idiot Chardonnay är ett vin som passar utmärkt till fisk, skaldjuroch fågel.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Taco med wagyu & tryffel och carbonara-fylld portabello
Taco med wagyu & tryffel och carbonara-fylld portabello
amarone

30 - 45 min

Enkelt

Polpette di pane och crostini med soppressata
Polpette di pane och crostini med soppressata
rödvin

30 - 45 min

Superenkelt

Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd

10 - 30 min

Superenkelt

Grillad entrecôte med ratatouille
Grillad entrecôte med ratatouille
Entrecôte
ratatouille

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM