vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Rätten innehåller fett och syra vilket mildrar vinets strävhet, vi trycker på mycket kryddning så att maten lägger sig i samma nivå i smakintensitet, en perfekt matchning helt enkelt!
4 skivor biff
1 hummer
4 stora jordärtskockor
½ liter rödbetsjuice
50 g smör
4 färska lökar eller salladslök
Salt och peppar
Champagnevinäger
- Lägg i rödbetsjuicen i en kastrull, låt reducera ned till hälften och ställ åt sidan.
- Baka jordärtskockorna i glöden eller på gallret på grillen, de ska bli helt kolsvarta men mjuka inuti.
- Grilla salladslöken tills den är mjuk och skala av det brända.
- Krydda köttet och grilla på hög värme och låt vila 10 min.
- Tag ur klorna och stjärten på hummern, pensla med smör, grilla 40 sekunder max
- Värm upp rödbetsjuicen lägg i 50 g smör, 1 msk vinäger, salt och peppar och vispa upp tills smöret gått in i såsen.
- Skala jordärtskockan och dela i mindre bitar, vänd i smör, salt och peppar.
- Lägg upp biff, jordärtskocka och hummer på toppen samt salladslök. Ringla lite av den vackra röda såsen runt, glöm inte ge lite salt och peppar i slutet, njut!
Black Stallion Winery är beläget i Napa Valley, Kalifornien, och är känt för sina exceptionella viner, särskilt sina kraftfulla och eleganta röda viner. Vineriet grundades 2007 och kombinerar traditionell vinproduktion med moderna tekniker.