Grillad biff och hummer med bakad jordärtskocka och rödbetssås

Rätten innehåller fett och syra vilket mildrar vinets strävhet, vi trycker på mycket kryddning så att maten lägger sig i samma nivå i smakintensitet, en perfekt matchning helt enkelt!

No items found.
45+ min
Inte så svårt

Ingredienser

4 skivor biff

1 hummer

4 stora jordärtskockor

½ liter rödbetsjuice

50 g smör

4 färska lökar eller salladslök

Salt och peppar

Champagnevinäger

Gör så här

- Lägg i rödbetsjuicen i en kastrull, låt reducera ned till hälften och ställ åt sidan.

- Baka jordärtskockorna i glöden eller på gallret på grillen, de ska bli helt kolsvarta men mjuka inuti.

- Grilla salladslöken tills den är mjuk och skala av det brända.

- Krydda köttet och grilla på hög värme och låt vila 10 min.

- Tag ur klorna och stjärten på hummern, pensla med smör, grilla 40 sekunder max

- Värm upp rödbetsjuicen lägg i 50 g smör, 1 msk vinäger, salt och peppar och vispa upp tills smöret gått in i såsen.

- Skala jordärtskockan och dela i mindre bitar, vänd i smör, salt och peppar.

- Lägg upp biff, jordärtskocka och hummer på toppen samt salladslök. Ringla lite av den vackra röda såsen runt, glöm inte ge lite salt och peppar i slutet, njut!

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Black Stallion North Coast Cabernet Sauvignon, 2022

Black Stallion Winery är beläget i Napa Valley, Kalifornien, och är känt för sina exceptionella viner, särskilt sina kraftfulla och eleganta röda viner. Vineriet grundades 2007 och kombinerar traditionell vinproduktion med moderna tekniker.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Krämig kycklinggryta med svamp och örtstekt gnocchi
Krämig kycklinggryta med svamp och örtstekt gnocchi
Kyckling

10 - 30 min

Superenkelt

Grillad T-bone med rödvinsbräserad, örtfylld paprika med och ört- och vitlöksfocaccia
Grillad T-bone med rödvinsbräserad, örtfylld paprika med och ört- och vitlöksfocaccia
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Miso- & svamprisotto med ponzu-dressad lax & pak choi
Miso- & svamprisotto med ponzu-dressad lax & pak choi
Risotto

30 - 45 min

Inte så svårt

Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Gös

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM