vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Här passade egentligen alla fyra viner men den fruktiga ”L” Chardonnay gillade jag skarpt till, en riktigt vinvänlig rätt som gillar friska viner med minimal fatlagring
Ingredienser (4 portioner)
400 g linguini
400 g rå scampi, skalade och rensade
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 röd chili, finhackad
Finrivet skal av 1 en citron
2–3 msk färskpressad citronsaft
1 dl olivolja av god kvalitet
1 dl pastavatten
1 dl färsk persilja, grovt hackad
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk smör
- Koka linguinin i rikligt med väl saltat vatten tills den är al dente. Spara cirka 2 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
- Hetta upp en panna med lite olja, lägg i scampin. Stek snabbt, cirka 1 minut per sida, tills de precis har blivit rosa. Salta och peppra lätt, lyft åt sidan
- Dra ned värmen till medel, tillsätt olivoljan, stek vitlök och chili och låt fräsa långsamt utan att vitlöken tar färg, tillsätt smöret
- Tillsätt citronskal, citronsaft och cirka 1 dl pastavatten. Lägg i den avrunna pastan och vänd runt så att allt binder ihop till en blank sås. Späd vid behov med mer pastavatten.
- Ta pannan från värmen och vänd ner persiljan och scampin. Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra citron.


Laroche “L” Chardonnay Pays d’Oc kommer frånPays d’Oc i södra Frankrike och är gjort på 100 % chardonnay. Vinet jäser ochlagras huvudsakligen i rostfria ståltankar för att behålla fräschör och frukt.Det är ett friskt och fruktigt vin med toner av äpple, päron och citrus, mjuktoch lättdrucket i stilen.
Betyg 5/6- lättillgänglig elegans!