Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör

VINET & MATEN Till denna rätt är det smöret och citronen som lockar fram fruktigheten i denna kraftfulla och lite strama ripasso, den tydliga fatkaraktären matchar grillsmaken perfekt.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

4 skivor ryggbiff

4 skivor pancetta ( ½ cm tjocka)

12 rädisor

8 grön sparris

1 påse blandsallad

1 kruka basilika

100 g smör, rumstempererat

1 vitlöksklyfta

2 citroner

Salt och peppar

Parmesan

Gör så här

Blanda smöret med ½ citron (zesten), en halv kruka finhackad basilika, salt och peppar och ställ åt sidan.

Grilla pancettan och ställ åt sidan för att svalna, strimla den sedan i skivor.

Grilla biffarna och tillsist grönsakerna samt citronerna delade i halvor, låt biffen få vila i minst 5 min.

Blanda salladen med resterande basilika och pancetta och smaksätt med olivolja, salt, peppar och lite balsamvinäger.

Servera salladen med biff, grönsaker, citron och basilikasmöret och njut!

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

VALPOLICELLA RIPASSO Mezzo Monte, 2020

Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Råbiff
Råbiff
Entrecôte

10 - 30 min

Enkelt

Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Parmesan

10 - 30 min

Superenkelt

Ljummen sallad med spenat, lök, jordärtskocka och citron
Ljummen sallad med spenat, lök, jordärtskocka och citron
No items found.

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM