vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Majonnäsen och osten bygger smakbryggan med vinet och den härliga pepprigheten gifter sig perfekt med vinets kryddighet.
Ingredienser (4 portioner)
Till burgarna:
Karamelliserad rödlök:
5-pepparmajonnäs:
Karamellisera löken
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme.
- Fräs löken långsamt tills den blir mjuk och gyllene i ca 10 min.
- Tillsätt vin, vinäger, honung och en nypa salt. Låt puttra ihop i några minuter tills löken är blank och karamelliserad.
5-pepparmajonnäsen
- Blanda majonnäs med grovmalen fempeppar, tabasco och senap. Smaka av.
- Ställ svalt tills servering.
Stek kycklingen
- Platta ev. ut filéerna lite för jämn tjocklek.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Stek i smör/olja på medelvärme ca 4–5 min per sida tills innertemperaturen når 72°C.
- Lägg på en skiva cheddar mot slutet så den smälter över filén.
Montera burgarna
- Rosta briochebröden lätt i panna eller ugn.
- Bred ett lager 5-pepparmajonnäs på underdelen.
- Lägg på sallad, kycklingfilé med ost, skivade tomater och karamelliserad rödlök.
- Avsluta med överdelen av brödet och en extra klick majonnäs om du vill
Betyg 6/6 – "Mycket vin för pengarna"
-Niclas Tuomela, Vinsmart sept 2025
100% Petite Sirah i en mörk bärig och kryddig stil med inslag av choklad, vanilj och rostat fat. Rik och fruktig med mjuka tanniner och en pepprig kryddighet, samt lång och rund eftersmak.