vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Rätten innehåller fett och syra vilket mildrar vinets strävhet, vi trycker på mycket kryddning så att maten lägger sig i samma nivå i smakintensitet, en perfekt matchning helt enkelt!
1 puntarellesallad eller 4 endiviesallad, små
1 citron
4 jordärtskockor, skivade och friterade
1 gul lök
1 liten påse spenat
1 vitlöksklyfta
2 kvistar timjan
Olivolja
1 mozzarella
Parmesan
Smör
- Plocka ur de inre skotten på salladen och dela i kvartar. Skiva löken i båtar
- Häll i ca 5 cl olivolja och 2 msk smör i en stekpanna, lägg i timjan och vitlöken, ställ på medelvärme i 5 min och låt fettet ta smak av vitlök och timjan, plocka sedan bort vitlök och timjan.
- Stek salladen och löken i pannan ca 3-4 min, riv på zest och citronsaft i slutet, smaka av med salt och peppar och tag av från värmen och vänd runt spenaten.
- Lägg upp spenat, sallad och lök, toppa med små mozzarellabitar, jordärtskockschipsen och parmesan.
Black Stallion Winery är beläget i Napa Valley, Kalifornien, och är känt för sina exceptionella viner, särskilt sina kraftfulla och eleganta röda viner. Vineriet grundades 2007 och kombinerar traditionell vinproduktion med moderna tekniker.