vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Syran från tonfisken hjälper till att balansera vinets fruktighet, skulle vinet behöva ytterligare syra - toppa med lite mer saft och zest från limen.
4 portioner som förrätt
Tonfisk:
Lökgarnering:
Förbered tonfisken
- Skär tonfisken i små tunna skivor (ca 2x5 cm).
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Vänd ner tonfisken i marinaden och låt stå i 10–15 minuter i kyl.
- Låt den inte marinera för länge, då tappar den sin fasta textur.
Förbered lökblandningen
- Strimla schalottenlök och salladslök mycket tunt.
- Lägg dem i ett isbad så att de blir krispiga och skruvar ihop sig.
- Mortla sesamfröna lätt.
Montering och servering
- Lägg upp tonfisken på ett kallt fat eller i små skålar.
- Toppa generöst med den strimlade schalottenlöken, salladslöken och de krossade sesamfröna.
- Ringla eventuellt över lite av marinaden samt några droppar extra sesamolja.
- Servera direkt.


Betyg 6/6 – ”Många bubblor för priset!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
Le Connoisseur Crémant de Bordeaux är ett mousserande vin som visar den eleganta, fruktiga sidan av Bordeaux - en region som annars främst förknippas med stilla rött vin. Vinet görs enligt traditionell metod, vilket ger fina, små bubblor och en mjuk struktur. Vinet har både fruktighet samtidigt som det balanseras av en frisk syra. Vinet är gjort av mestadels blå druvor vilket gör det lite kraftigare i stilen (63% Cabernet Franc, 10% Sémillon, 27% Merlot)