Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky

VINET & MATEN Detta vin har en ganska elegant och mild stil med fin syra så denna rätt serverar vi ej allt för fylliga tillbehör som krämig sås etc. Citronen hjälper till att lyfta fruktigheten i vinet

30 - 45 min
Inte så svårt

Ingredienser

4 kycklingbröst

8 skivor parmaskinka

½ kruka salvia

1 dl ripasso-vin

1 dl kalvbuljong

2 lagerblad

1 gul lök

1 röd lök

½ vitlöksklyfta

1 timjankvist

1 påse ruccola

1 påse rädisor

2 citroner

10 g smör

Parmesan

Gör så här

Dela kycklingen längs mitten så du får 2 tunnare skivor, banka ut något mellan två plastfilmer så du får ca 1 cm tjocka skivor

Lägg på tre salviablad på varje kyckling och lägg sedan parmaskinkan ovanpå och lägg åt sidan.

Stek en gul lök med timjan, lagerblad och svartpeppar. Slå på vin och buljong och reducera tills det återstår ca 40% av vätskan. Mixa ned en matsked med smör i slutet.

Pensla och krydda kycklingen och grilla på medelvärme på båda sidor. Låt kycklingen eventuellt gå klart på indirek tvärme, grilla även 4 citronhalvor.

Lägg upp sallad som du smaksätter med lite olivolja, citron, salt och peppar följt av kycklingen, citron och sås, riv lite parmesan över rätten och njut.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

ANTICHE TERRE VENETE Valpolicella Ripasso, 2020

Generös, mörkbärig flörtig stil med pigg syra och lagom strävhet. Det här är ett vin som är lika god till en bok som innan maten eller till en enklare middagsrätt, tex en krämig pasta.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
Röding

45+ min

Enkelt

Grillad fläskkarré med gratinerade grönsaker och ärtpesto
Grillad fläskkarré med gratinerade grönsaker och ärtpesto
Fläskkarré

45+ min

Superenkelt

Bookmakertoast med smaker från Chile
Bookmakertoast med smaker från Chile
Oxfilé

30 - 45 min

Enkelt

Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Sparris

10 - 30 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM