Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost

VINET & MATEN Osten, syra från senap och creme fraiche gör att vinets fruktighet lyfts fram trots sötma från senap och beska från grönkålen.

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

2 pinzabröd

1 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap

1 msk söt senap

1 påse, 200 g grönkål

150 g lagrad ost, 12 mån

50 g mozzarella

8 skivor skinka (Tips! Julskinka)

Olivolja

Olja till fritering

Salt och peppar

Gör så här

Blanda bägge senapssorterna med Crème fraiche och bre ut på pinza-bottnarna.

Strö över nästan all ost, hälften av grönkålen i små bitar och ringla på olivolja.

Fritera hälften av grönkålen.

Grädda pinzorna i ugnen på 230 c tills kanterna fått färg, ta ut och toppa med skinka, friterad grönkål och lite lagrad ost. Smaka av med salt och peppa

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Casas Honestos Smooth – EKO!

Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Parmesan

10 - 30 min

Superenkelt

Entrecôte med grillade grönsaker och bakad potatis + grilltips
Entrecôte med grillade grönsaker och bakad potatis + grilltips
Entrecôte

30 - 45 min

Enkelt

Vito’s Pasta Pomodoro
Vito’s Pasta Pomodoro
Pasta

30 - 45 min

Enkelt

Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Nickes tolkning på Wedholms fisk: Parmesangratinerade gösfilé med spenat och räkor
Räkor
Gös

30 - 45 min

Inte så svårt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM