Pinzabröd med svamp, potatis, örter och citron

Vinet och maten - Osten och olivoljan lyfter fram vinets fruktighet och vinet framhäver den fina svampkaraktären

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

Ingredienser

2 pinzabröd

150 g champinjoner

150 g mozzarella

50 g färskost

4 små kokta potatisar, skivade

1 vitlöksklyfta, finhackad

Timjan & basilika

Rivet citronskal från 1 citron

Parmesan

Olivolja

Salt & peppar

Gör så här

Gör så här

Bred ut färskosten på bröden, toppa med potatis, svamp, timjan, vitlök och mozzarella.

Ringla över olivolja och riv parmesan över, baka i ugn på 200c i ca 6 min

Tag ut pinzabrödet och toppa med basilika, riven parmesan, salt, svartpeppar o citronzest

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Cono Sur Pinot Noir Organic, 2022

Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
Ryggbiff

30 - 45 min

Enkelt

Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts
Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts
Pinot noir
Rött vin
Ryggbiff

30 - 45 min

Inte så svårt

Grillad flankstek med bakad paprika, lök och färskostcrème
Grillad flankstek med bakad paprika, lök och färskostcrème
Flankstek

30 - 45 min

Enkelt

Grillad Iberico secreto, små chorizo och kamben, serverat med saffransris, rostad vitlöksaioli och en smakrik spansk glaze.
Grillad Iberico secreto, små chorizo och kamben, serverat med saffransris, rostad vitlöksaioli och en smakrik spansk glaze.
Iberico
Chorizo

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM