Pinzabröd med svamp, potatis, örter och citron

Vinet och maten - Osten och olivoljan lyfter fram vinets fruktighet och vinet framhäver den fina svampkaraktären

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

Ingredienser

2 pinzabröd

150 g champinjoner

150 g mozzarella

50 g färskost

4 små kokta potatisar, skivade

1 vitlöksklyfta, finhackad

Timjan & basilika

Rivet citronskal från 1 citron

Parmesan

Olivolja

Salt & peppar

Gör så här

Gör så här

Bred ut färskosten på bröden, toppa med potatis, svamp, timjan, vitlök och mozzarella.

Ringla över olivolja och riv parmesan över, baka i ugn på 200c i ca 6 min

Tag ut pinzabrödet och toppa med basilika, riven parmesan, salt, svartpeppar o citronzest

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Cono Sur Pinot Noir Organic, 2022

Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Bookmakertoast med smaker från Chile
Bookmakertoast med smaker från Chile
Oxfilé

30 - 45 min

Enkelt

Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
Kyckling

30 - 45 min

Inte så svårt

Taco med Biff, gurk-chimichurri, jalapeñomayo och friterad lök
Taco med Biff, gurk-chimichurri, jalapeñomayo och friterad lök
Ryggbiff

10 - 30 min

Enkelt

Burrata med grön sparris, parmesan, citron och pistage.
Burrata med grön sparris, parmesan, citron och pistage.
Burrata
Sparris

10 - 30 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM