vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Krämigheten från gnocchin och den smakrika porcettan lyfter fram vinets fruktighet och de grillade tonerna från porchettan matchar helt perfekt med fattonerna i vinet.
Porchetta
1,5–2 kg fläsksida (med svål)
4–5 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka basilka
4 kvistar timjan
Yellow mustard
Flytande honung
300 g salsiccia
Salt och svartpeppar
½ dl rött vin
Olivolja
1 citron, zesten
50 g parmesan
Salt och peppar
Carbonara-gnocchi
500 g färsk gnocchi
150 g pancetta eller guanciale (tärnad)
2 dl riven parmesan
1 dl grädde
Svartpeppar
Smör till stekning
1 färsk jalapeno, finhackad
Porchetta
- Skär ett rutmönster i svålen på fläsksidan och salta fläsket, skär sedan fläsket som en butterfly cut, dvs att dela sidan jäms med fläsksidan.
- Fördela ut salsicciafärsen och sedan resten av alla ingredienser på köttsidan.
- Rulla fläsksidan tight med svålsidan utåt.
- Grilla på indirekt värme eller stek i ugnen på 160 °C i ca 2,5–3 timmar tills köttet är mört. Höj till 250 °C de sista 20 minuterna för krispig svål. Pensla utsidan med lite olivolja och honung i slutet.
Carbonara-gnocchi
- Koka gnocchini saltat vatten tills de flyter upp, häll av. Spara lite vatten till såsen.
- Stek pancettan/guancialen i en klick smör tills den är krispig. Addera finhackad jalapeño.
- Häll i vispgrädde i pannan och låt puttra några minuter, riv sedan i parmesan.
- Häll gnocchini pannan med pancettan och en skvätt vatten från koket.
- Smaka av med massa svartpeppar ochen gnutta salt.
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil.
Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek.
På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.