Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd

Vinet och Maten - Den friska fruktiga Sauvignonen ger fräschör till maten och fettet bidrar till att lyfta fram fruktigheten

10 - 30 min
Enkelt

Ingredienser

500 g råa black tiger räkor, skalade

4 vitlöksklyftor, skivade

1 röd chili, finhackad

1 dl olivolja

1 dl solrosolja

1 tsk rökt paprikapulver

1 msk hackad persilja

Salt och peppar

1 citron

Levainbröd

Gör så här

Värm oljan i en stekpanna eller liten lergryta på medelvärme.

Tillsätt vitlök och chili. Fräs försiktigt tills vitlöken är gyllene men inte bränd.

Höj värmen något och tillsätt räkorna i pannan. Strö över rökt paprikapulver, salt och peppar. Stek i cirka 2–3 minuter tills räkorna är genomstekta och rosa.

Strö över hackad persilja och blanda snabbt och servera räkorna direkt ur pannan med en citronklyfta och gärna bröd att doppa i den smakrika oljan

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

VIÑA MAIPO Sauvignon Blanc, 2023

Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på.

Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning  till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
Ryggbiff

30 - 45 min

Enkelt

Snackgurka med färskost, pepparrot, lime och sesamfrön
Snackgurka med färskost, pepparrot, lime och sesamfrön
Färskost

10 - 30 min

Superenkelt

Sallad “Barcelona” med tonfisk, kapris och sparris
Sallad “Barcelona” med tonfisk, kapris och sparris
Tonfisk

10 - 30 min

Superenkelt

Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
Fläskkarré

30 - 45 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM