Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts

Vinet och maten - Detta är en medelfyllig maträtt och ganska clean precis som vinerna och syran lyfter fram fruktigheten i vinerna.

30 - 45 min
Inte så svårt

Ingredienser

2 skivor ryggbiff, ca 3 cm tjocka

200 g skogschampinjoner, skivade

1 gul lök, skivad

100 g haricot verts

1 citron

2 vitlöksklyftor

4 timjankvistar

Smör

Rapsolja

Salt och peppar

200g kokt potatis (valfritt)

Gör så här

- Krydda köttet och stek på hög värme med lite rapsolja, vänd köttet och dra ned värmen efter 15 sekunder och tillsätt smör (rikligt), timjan och vitlök, ös köttet med smöret.

- Tag ur köttet och lägg i lök och svamp, stek tills de fått fin färg, lägg i bönorna och eventuellt potatis, krydda och smaksätt med lite zest och saft från citron.

- Skiva upp köttet och servera med grönsakerna.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Substance Pn Pinot Noir, 2021

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
Räkor

10 - 30 min

Enkelt

Halstrade pilgrimsmusslor med vit sparris och sandefjordsås.
Halstrade pilgrimsmusslor med vit sparris och sandefjordsås.
Pilgrimsmusslor
Sparris

30 - 45 min

Enkelt

Krämig citronpasta med fänkål, räkor och basilika
Krämig citronpasta med fänkål, räkor och basilika
Pasta
Räkor

10 - 30 min

Superenkelt

Krämig lövbiffpasta med skogssvamp och örter
Krämig lövbiffpasta med skogssvamp och örter
Lövbiff

30 - 45 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM