vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Färskosten och citron lyfter fram vinets fruktighet och mildrar syran, detta blir en otroligt fräsch kombination
250 g snackgurka
1 dl färskost
Färsk pepparrot
½ citron, saft + zest
Krasse
Dillrostade (viktigt)
sesamfrön
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Fräscht och piggt men jättegott! Kanon om man ska äta riktigt mycket eller otroligt mastigt resten av kvällen. För vi äter oss inte mätt på gurkor. Kommer man inte över snackgurkor går det bra att ta en vanlig gurka men då skala bort en del av skalet och skära i skivor.Jag la färskosten i en spritspåse. Det går absolut lika bra med en vanlig fryspåse, det har jag nog använt 94% av alla spritstillfällen i livet. Blanda citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar och smaka av.Spritsa på färskosten på gurkan och häll på dressingen, gör du tvärt om kommer färskosten få det jättesvårt och slajda runt på gurkan utan fäste. Toppa med sesamfrön, dill och krasse! Lite extra salt och peppar dör ingen av.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.