Taco med krispig kyckling, chili- och koriandergurksallad med vitlök- och chilimajonnäs

VINET & MATEN Här har vi lite sötma från gurksalladen plus hetta från chili, vilket mildrar upplevelsen av sötma i vinet, detta är ett vin som verkligen hanterar sötma väl.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

8 små tortillabröd

2 kycklingbröst

½ gurka

1 spansk peppar

1 kruka koriander

1 msk socker

4 cl limejuice

1 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta, riven

1 msk srirachasås

1 dl mjöl

2 ägg, uppvispade

1 påse pankoströbröd

Salt och peppar

olivolja

Gör så här

Panera kycklingen i mjöl sedan i äggblandningen och sist i pankon

Blanda majonnäs, vitlök och srirachasåsen, ställ åt sidan

Hyvla gurkan tunt på längden, marinera med spansk peppar, olivolja, koriander, socker och limejuice

Fritera kycklingen på 180 c tills den blir gyllenbrun

Lägg på gurksalladen på bröden, kyckling, toppa med lite koriander, majonnäs, salt och peppar

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

KWV Chenin Blanc Muscat d'Alexandrie, 2023

KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Äppeldrink med goda tilltugg
Äppeldrink med goda tilltugg
No items found.

10 - 30 min

Superenkelt

Bookmakertoast med smaker från Chile
Bookmakertoast med smaker från Chile
Oxfilé

30 - 45 min

Enkelt

Kycklingburgare med krämig tomatsalsa
Kycklingburgare med krämig tomatsalsa
Kyckling

10 - 30 min

Superenkelt

Nickes pomodoro 2.0
Nickes pomodoro 2.0
No items found.

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM