Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till!
Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak.
Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
En 430 mil lång landremsa – med betoning på remsa – bildar Chile. Ett dramatiskt land där i princip alla typer av landskap och odlingslägen går att hitta. Här har man blandat 60% carmenere med 40% cabernet sauvignon som har sin hemvist i Central Valley – ett av Chiles mest etablerade vinområden.
Det finns en historia värd att nämna bakom namnet det här vinet bär
.Legenden om Djävulens källare (Casillero del Diablo) skapades av vinhusets grundare för över hundra år sedan. För att hålla ovälkomna gäster borta från vinkällaren där han lagrade sitt allra finaste vin, spred Don Melchor de Concha y Toro ryktet om att djävulen hade sin boning i källaren. Historien spred sig med eldens hastighet och sedan dess vågar sig ingen oinbjuden i närheten…