vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syran från dressingen lyfter fram vinets fruktighet och den lilla sötma från vinet matchar sötman från mangon.
3 stora solmogna tomater (gärna i olika färger)
200 g mozzarella (eller burrata om du vill ha krämigare)
1 mogen mango
1 liten röd chili, tunt skivad (valfritt, för lite hetta)
2 msk rostade sesamfrön (gärna både svarta och vita)
Färsk thaibasilika till garnering
Dressing
3 msk japansk soja
1 msk risvinäger eller limejuice
1 tsk sesamolja
1 msk neutral olja (t.ex. raps)
1 tsk flytande honung eller agavesirap
1 msk färsk riven ingefära
Förbered grönsaker och frukto
-Skiva tomaterna i klyftor eller tjocka skivor.
-Dela mozzarellan i bitar.
-Skala och tärna mangon i bitar.
-Skiva chilin tunt.
Blanda dressingen
-Vispa ihop soja, risvinäger/lime, sesamolja, neutral olja, honung och riven ingefära.
-Smaka av – balansen ska vara söt-syrlig och lätt nötig.
Montera salladen
-Varva tomat, mozzarella och mango på ett stort fat.
-Strö över salladslök, chili och rostade sesamfrön.
-Ringla över dressingen strax före servering Toppa med färsk thaibasilika.
Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk vilket ger fruktiga viner med en frisk syra. Vinet är en blandning av 95% Riesling och 5% Chardonnay.