Bookmakertoast med smaker från Chile

Vinet och maten - Krämigheten från äggulan bygger smakbryggan till vinet och lyfter fram fruktigheten i vinet, att salta rätten är också viktigt för balansen mellan frukt och strävhet.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd

8 tunna skivor oxfilé (1cm)

1 kruka bladpersilja, grovt hackad

¼ kruka koriander, grovt hackad4

äggulor1 dl riven pepparrot

2 tomater, skivade

1 jalapeno, skivad

1 påse sallad

1 salladslök, skivad

1 dl vatten

½ dl socker

½ dl limejuice

Gör så här

Värm upp vatten, limejuice och socker så det löser sig, pickla jalapeños i lagen

Salta och peppra köttet och stek på hög värme knappt en minut per sida

Stek brödet i rikligt med olivolja

Blanda salladslök, persilja, koriander och jalapeño

Börja bygg sandwichen, först bröd sedan lite sallad, tomat och två skivor kött. Lägg sedan på örtblandningen och pepparroten och forma en liten skål där äggulan får plats, ge en omgång av salt och peppar.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah Organic, 2021

Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Gös

30 - 45 min

Enkelt

Krämig lövbiffpasta med skogssvamp och örter
Krämig lövbiffpasta med skogssvamp och örter
Lövbiff

30 - 45 min

Superenkelt

Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Stekt lax med örtig sallad och tapenade
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Chips-prosciutto-och-parmesanberg
Chips-prosciutto-och-parmesanberg
Prosciutto
Parmesan

10 - 30 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM