Grillad flankstek med grön tomatsalsa och krämig BBQ-sås

Maten och vinet – Syran från salsan och krämigheten från BBQ-såsen minskar strävheten och ökar fruktigheten i vinet.

No items found.
30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

1 flankstek 700 g

1 påse finbladig sallad

½ dl BBQ-sås

½ dl crème fraiche

Salt och svartpeppar


Tomatsalsa:

4 gröna tomater, hackade

½  lök, finhackad

½ jalapeño, finhackad

1/4 dl färsk koriander, finhackad

Saften från 1 lime

Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

Salta, peppra och grilla köttet på hög värme ca 2-3 min på varje sida, låt köttet vila i ca 10 min.

Blanda BBQ sås och crèmefraiche, smaka av med salt och peppar.

Skiva upp köttet och servera med tomatsalsan, BBQ-såsen och lite salladTomatsalsa:

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Bonterra Zinfandel, 2021

Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd

10 - 30 min

Superenkelt

Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
Kräftstjärtar

10 - 30 min

Enkelt

Smashed tortillaburgare
Smashed tortillaburgare
Köttfärs

10 - 30 min

Superenkelt

Vito’s Pasta Pomodoro
Vito’s Pasta Pomodoro
Pasta

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM