vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Den krämiga ostblandningen i tomaten lyfter fram fruktigheten i vinet och vi får till en helt perfekt matchning där vinet och maten höjer varandra!
4 bifftomater
150 g risoni
30 g hackad lök
3 dl mjölk
25 g smör
1/2 dl mjöl
200 g riven, lagrad ost
2 msk hackad basilika
Olivolja
Salt och peppar
Till servering: tomatsallad medlök, vinäger och olivolja
- Gröp ur köttet ur bifftomaterna.
- Koka risoni tills den är al dente.
- Smält smöret och blanda med mjölet och stek ihop. Tillsätt sedan mjölken och 80% av osten och blanda risonin med ostblandningen.
- Fyll tomaten med pastablandningen och toppa med ost och baka i ugnen i 20 min tills den får en fin yta.
- Servera en tomatsallad med lök, dressad med vinäger och olivolja
2020 Val di Suga Brunello di Montalcino är ett vin från det prestigefyllda vinområdet Montalcino i Toscana, Italien. Detta vin är gjort på hundra procent Sangiovese-druvor. Året 2020 var generellt sett en bra årgång i Montalcino, vilket resulterade i viner med bra struktur och komplexitet. Vinet lagras 2 år i stora 5000 liters fat. Vinet har en djup rubinröd färg och en fyllig kropp, med mjuka tanniner och en lång, balanserad eftersmak. Det är ett utmärkt vin för att lagras i flera år och passar bra till fylliga maträtter, såsom vilt eller rött kött.