Grillad sandwich med fläskkarré, grönsaker och jalapeñocrème

Maten och vinet – Syran från salsan och krämigheten från BBQ-såsen minskar strävheten och ökar fruktigheten i vinet.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd

1 röd lök1 gul paprika

1 röd paprika

2 skivor fläskkarré

1 kruka koriander

Parmesan, riven


Jalapeñocrème

½ jalapeño, finhackad

1 ägg2 ½ dl solrosolja

½ vitlök

1 korianderkvist

1/3 lime, saft och zest

Salt och peppar

1 msk crème fraiche

Gör så här

Dela paprika och lök i mindre bitar och grilla dem på först på hög värme och sedan på indirekt värme. Smaksätt med olivolja, salt och peppar

Salta och peppra karrén och grilla på hög värme i ca 2 min per sida, låt sedan vila i 5 minuter

Ringla på olivolja på bröden och grilla dem för bättre smak

Bre på lite crème på mackan, sedan grönsaker och slutligen det skivade köttet, toppa med jalapeñocrème, parmesan och koriander


Jalapeñocrème

Lägg i alla ingredienser utom crème fraiche i en smal hög bunke och mixa med stavmixer tills majonnäsen tjocknar, blanda sedan i crème fraiche och smaka av med salt och peppar

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Bonterra The Econic, 2021

Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Kycklingspett, fläskfiléspett med potatissallad, Café de Paris-sås och tomatiserad rödvinsås
Kycklingspett, fläskfiléspett med potatissallad, Café de Paris-sås och tomatiserad rödvinsås
Kyckling
Fläskfilé

30 - 45 min

Inte så svårt

Pinzabröd med svamp, potatis, örter och citron
Pinzabröd med svamp, potatis, örter och citron
Pinzabröd
Svamp

10 - 30 min

Superenkelt

Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Lax

10 - 30 min

Superenkelt

Vito’s Pasta Pomodoro
Vito’s Pasta Pomodoro
Pasta

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM