vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten: Krämigheten och syran från grytan lyfter fram vinets fruktighet och den friska syran mildras något i vinet och matchningen blir perfekt!
· 300 g torskfilé, i bitar
· 300 g laxfilé, i bitar
· 300 g kokta blåmusslor
· 200 g skalade räkor
· 200g små färskpotatis
· 2 morötter
· 1 fänkål
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor, finhackade
· 2 msk smör eller olivolja
· 2 dl vitt vin
· 5 dl fiskbuljong
· 2 dl vispgrädde
· 1 lagerblad
· 1 tsk torkad timjan eller 1 msk hackad färsk
· Salt & svartpeppar efter smak
· 1 kruka färsk dill
· 1 citron
- Dela potatisen, morötter och lök i mindre bitar.
- Smält smöret i en stor gryta. Fräs lök och vitlök på medelvärme i någon minut. Tillsätt lagerblad, timjan, vitt vin och fiskfond och låt koka upp.
- Pochera fisken i ca en minut i såsbasen, tag ur med hålslev.
- Tillsätt potatis, morötter, grädde och låt småkoka tills potatisen mjuknar. Tillsätt sedan de kokta musslorna och fänkål och låt koka ihop.
- Smaka av med salt, peppar och dill och red soppan eventuellt med maizena. Tillsätt sedan fisken och räkorna i slutet och toppa med riven citronzest och servera med ett gott bröd till.
Nyhet i beställningssortimentet!
Denna Sauvignon Blanc från 2024 visar upp klassisk Sancerre-stil: frisksyra, tydlig mineralitet och aromer av citrus, fläder och krusbär. Vinet är torrt och livligt, med en fin balans mellan fruktighet och elegans.
"Betyg 6/6 - Sommarfynd!
Smakar som en lättare variant av sin storebror Sancerre, med fruktig stil med frisk syra och lite mineralton. Passar perfekt till både drinken som till middagen."
- Niclas Tuomela, Vinsmart