vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syran i såsen lyfter fram vinets fruktighet och minskar strävheten. En kombination som sitter som handen i handsken!
1 kg kycklinglårfiléer
Salt & svartpeppar
2 msk smör + 1 msk olivolja
10 små steklökar
200 g potatis, i små bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
3 dl rött vin (gärna Bourgogne eller Pinot noir)
3 dl kyckling eller kalvfond
1 lagerblad
1 kruka timjan
200 g körsbär (färska urkärnade)
100 g små champinjoner, halverade eller skivade
100 g sidfläsk eller bacon, tärnat
Färsk persilja till garnering
- Salta och peppra kycklingen, lägg en kvist timjan i varje lårfilé och rulla ihop med skinnsidan utåt. Stick i en tandpetare i så den håller ihop.
- Stek svamp, potatis, tomatpuré, fläsk och lök i smör, slå sedan på vinet, fonden, lagerblad och ett par kvistar timjan och åt koka ihop tills potatisen och löken är mjuk.
- Tillsätt sedan körsbären och låt koka ihop någon minut. Behövs såsen redas så gör det med lite arrowrot blandat med vatten, servera den goda grytan med kycklingen och toppa med lite hackad persilja.
Betyg 6/6 – "Fynd med klassisk stil!"
-Niclas Tuomela, Vinsmart juli 2025
Château Briand Grande Réserve 2019 är ett exempel på ett modernt Bordeaux‑vin som kombinerar klassisk stil med ungdomlig elegans.
Druvblandning: Traditionell Bordeaux‑blend – Vinet domineras av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot som bidrar med både karaktär och god lagringskapacitet.
Röda viner från Bordeaux kännetecknas av sin djupa färg, kraftiga struktur och generösa fyllighet. Chateau Briand Grand Réserve 2019 är ett fint exempel från en framstående årgång. Smakerna bjuder på svarta vinbär, plommon och torkad frukt, tillsammans med inslag av örter, kryddor och en elegant lätt rostad ton från fatlagringen. Ett vin med tydlig Bordeauxstil och mycket hög kvalitet sett till priset.