vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syran från potatissalladen och det brynta smöret lyfter vinets fruktighet och balanserar syran.
Pancettalindad kycklinglårfilé
4 st kycklinglårfiléer
200 g pancetta, tunt skivad
Olivolja
Salt och svartpeppar
Fransk potatissallad
800 g potatis, skurna i bitar
1 rödlök eller en bit purjolök, finhackad
1 msk hackad gräslök
2 msk dijonsenap
3 msk vitvinsvinäger
1 msk kapris
4 cl kyckling buljong
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Brynt smör med hasselnötter
100 g smör
50 g rostade hasselnötter, grovhackade
Pancettalindad kycklinglårfilé
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Linda pancettan runt kycklingfilerna och fäst den med tandpetare.
- Pensla filéerna med lite olivolja och krydda med salt och peppar.
- Lägg filerna på en ugnssäker plåt och baka i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Fransk potatissallad
- Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda potatisen med lök, senap, vinäger, gräslök, fond och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Brynt smör med hasselnötter
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det får en nötig, brun färg.
- Ta av från värmen och rör ner de grovhackade hasselnötterna.
Servera den ugnsbakade kycklingen med den varma potatissalladen och det brynta smöret med hasselnötter.
Druvorna för detta vin kommer från utvalda vingårdar i Italien som ger en perfekt balans mellan fruktighet och finstämd fatkaraktär. Doften är elegant med inslag av gula äpplen, citrus och rostad ek. Smaken är krämig och balanserad med toner av tropiska frukter, vanilj och en lätt syrlighet som ger vinet en fräsch finish. This is the idiot Chardonnay är ett vin som passar utmärkt till fisk, skaldjur och fågel.