vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Denna kombination med båda vinerna från Delas som är Syrah-dominerade blev bara för gott, syran i grytan lyfte fram fruktigheten i vinet, en riktig höjdarkombination.
Ingredienser (för 6 personer):
1,5 kg nötkött i bit (högrevskärna)
150 sidfläsk
1 stor lök i bitar
2 morötter i bitar
2 vitlöksklyftor
5 dl rödvin
3 dl köttbuljong
Smör
1 bukett garni (timjan, lagerblad, persilja)
200 g champinjoner
- Stycka köttet i avlånga längder som du kan tranchera upp efteråt.
- Lägg ned köttet i en tryckkokare, slå på vin och fond, lägg i morötter, vitlök och lök samt örterna. (tänk på att inte överfylla tryckkokaren) kör på medelvärme i ca 1 timme
- Stek svamp och fläsk ihop med lite smör i en stekpanna tills de fått vin färg, tag ur det möra köttet försiktigt samt kryddknippet och häll över vätskan och grönsakerna från tryckkokaren över svampen och fläsket, låt koka ihop och red skyn lite med maizena eller arrowrot.
- Skiva upp köttet och lägg ut på ett stort fat, hällöver grytan över köttet.
- Servera med potatispuré och gärna lite gremoulata.
Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit är ett rött vin från Rhônedalen i Frankrike, framställt huvudsakligen av syrah och grenache. Druvorna kommer från sydsluttningarna kring Saint-Julien och Saint-Alban.