vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Denna eleganta pinot lyfter fram den fina svampsmaken medan syrligheten i vinet minskas av schnitzeln och krämigheten i såsen och får fruktigheten att blomma ut.
Kycklingschnitzel
Ört- och citronstekt potatis
Krämig svampsås
Ört- och citronstekt potatis
- Dela potatisarna i halvor eller klyftor.
- Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10–12 min. Häll av och låt ånga av.
- Hetta upp olivolja i en panna, stek potatisen gyllenbrun.
- Tillsätt citronzest, vitlök och örter mot slutet och pressa över lite citronsaft och salta/peppra.
Svampsås
- Stek champinjonerna i smör tills de får färg.
- Koka grädden och reducera bort ca 40% i en separat kastrull.
- Lägg i torkade svampen, lök och vitlök och stek mjukt med svampen.
- Häll på buljong och reducera någon minut.
- Tillsätt grädde, soja och dijonsenap.
- Låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 5–7 min.
- Smaka av med salt och peppar.
Kycklingschnitzel
- Banka ut kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper tills de är tunna (ca 1 cm). Krydda med salt och peppar.
- Panera: Vänd i mjöl - doppa i uppvispat ägg - vänd i ströbröd
- Stek schnitzlarna i rikligt med smör och lite olja på medelhög värme tills de är gyllene och genomstekta, ca 3–4 min per sida.
- Servera med en syrlig äppelchutney och en citronklyfta.


Betyg 6/6 – ”Fynd - pinot noir!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat, barriquer, varav åtta procent var nya. Vinet har inte klarnats innan buteljering. Druvorna till detta vin kommer från North Canterbury och tre olika vingårdar planterade med olika dijonkloner av pinot noir. Vinet är i en elegantare stil med bra syra, lite mer europeisk stil och kostar lite men i jämförelse med dagens Bourgognepriser är det väldigt mycket vin för pengarna.