vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syra och fett lyfter fram fruktigheten i vinet och den fylliga köttsmaken balanseras med mognaden i vinet.
1 rejäl skiva högrevskärna
4 skivor salsiccia
1 navarro korv eller 4 smala chorizos
1 aubergine
3 citroner
1 paket fetaost
1 påse spenat
2 roscofflökar eller rödlök
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Parmesan
½ kruka basilika
- Dela auberginen i skivor och salta, låt verka i 15 min så de börjar vätska av sig. Släng i löken med skal på i glöden eller grilla dem på hög värme hela.
- Krydda köttet ordentligt och grilla på hög värme, flippa köttet flera gånger tills du fått fin yta och låt vila i minst 20 min.
- Grilla korvarna på låg värme tills de är klara.
- Dela 2 citroner och grilla snittsidorna, skala den grillade löken och dela den i kvartar.
- Blanda en riven vitlöksklyfta med olivolja och pensla auberginen, grilla på hög värme tills de fått fin färg.
- Stek spenat och basilika i olivolja 20 sekunder, salta och peppra.
- Lägg upp spenat och aubergine på ett fat, toppa med löken, smula över fetaost och riv över parmesan och citronzest. Servera med köttet som du skivar upp och korvarna.
- Tips! Servera med ett gott bröd med olivolja, grillad citron, salt och peppar.
Castelcaia är en respekterad producent med fokus på att hålla traditionerna vid liv, samtidigt som de införlivar moderna vinifikationstekniker. De arbetar med hållbara metoder och strävar efter att framhäva den unika karaktären. Druvorna plockas för hand vid optimal mognad. Efter skörden genomgår de en maceration för att extrahera smak och färg, följd av fermentering vid kontrollerade temperaturer. Lagringen i ekfat varar i minst 24 månader, vilket bidrar till vinets komplexitet och struktur.