Entrecôte med choronsås

Servera entrecôten med choronsås och grillade ostronskivlingar för en smakrik och välsmakande måltid, här är bara vinvänner som lyfter fram vinets fruktighet.

30 - 45 min
Inte så svårt

Ingredienser

Choronsås:
200 g klarat smör
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 schalottenlök, finhackad
1 msk färsk dragon, hackad (eller 1 tsk torkad)
2 msk tomatpuré/sås
Salt och peppar efter smak
Citronjuice (efter smak)

Grillad entrecôte:
600 g entrecôte
Salt och peppar
Olivolja

Grillad Ostronskivling:
300 g ostronskivling
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)

Gör så här

Choronsås

Reducera vinägern: Ha i  schalottenlök, vitvinsvinäger och vatten i enkastrull. Låt koka upp och reducera tills ca hälften av vätskan återstår. Sila av löken och låt reduktionen svalna något

Vispa äggulor: Vispa äggulorna lätt i en skål. Tillsätt den svalnade vinägerreduktionsblandningen och vispa tills blandningen är jämn.

Värm över vattenbad: Placera skålen över ett vattenbad (enkastrull med sjudande vatten) och vispa kontinuerligt tills blandningen är tjock och krämig. Ta bort från värmen.

Tillsätt smöret: Häll långsamt i det klara smöret under vispning, tills såsen blir krämig och emulgerad.

Blanda i tomatpuré: Tillsätt tomatpurén och hackad dragon.Rör om väl och smaka av med salt, peppar, och eventuellt en skvätt citronjuice.

Servera: Håll såsen varm tills den ska serveras. Den är utmärkt till grillat kött, fisk eller grönsaker.

Grillad entrecôte:
1Ta ut entrecôten från kylskåpet och låt den bli rumstempererad (ca 30 minuter).

Krydda köttet med salt och peppar.

Pensla med olivolja.

Grilla entrecôten på hög värme i ca 4-5 minuter på varje sida för medium rare, längre om du vill ha den mer genomstekt. Låt vila i 5minuter innan servering.

Grillad Ostronskivling:
Pensla ostronskivlingen med olivolja och krydda med salt, peppar och ev vitlök.

Grilla på medelhög värme i ca 4-5 minuter tills de är gyllenbruna och mjuka.

Relaterat youtubeklipp

No items found.

Andra recept du kanske gillar!

Charktallrik med Apelsinspritz
Charktallrik med Apelsinspritz
No items found.

10 - 30 min

Superenkelt

Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Lax

45+ min

Superenkelt

Somrig fiskgryta
Somrig fiskgryta
Vermentinu
fiskgryta
Torsk

10 - 30 min

Superenkelt

Entrecôte
Entrecôte
Entrecôte

10 - 30 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM