vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Servera entrecôten med choronsås och grillade ostronskivlingar för en smakrik och välsmakande måltid, här är bara vinvänner som lyfter fram vinets fruktighet.
Choronsås:
200 g klarat smör
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 schalottenlök, finhackad
1 msk färsk dragon, hackad (eller 1 tsk torkad)
2 msk tomatpuré/sås
Salt och peppar efter smak
Citronjuice (efter smak)
Grillad entrecôte:
600 g entrecôte
Salt och peppar
Olivolja
Grillad Ostronskivling:
300 g ostronskivling
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)
Choronsås
Reducera vinägern: Ha i schalottenlök, vitvinsvinäger och vatten i enkastrull. Låt koka upp och reducera tills ca hälften av vätskan återstår. Sila av löken och låt reduktionen svalna något
Vispa äggulor: Vispa äggulorna lätt i en skål. Tillsätt den svalnade vinägerreduktionsblandningen och vispa tills blandningen är jämn.
Värm över vattenbad: Placera skålen över ett vattenbad (enkastrull med sjudande vatten) och vispa kontinuerligt tills blandningen är tjock och krämig. Ta bort från värmen.
Tillsätt smöret: Häll långsamt i det klara smöret under vispning, tills såsen blir krämig och emulgerad.
Blanda i tomatpuré: Tillsätt tomatpurén och hackad dragon.Rör om väl och smaka av med salt, peppar, och eventuellt en skvätt citronjuice.
Servera: Håll såsen varm tills den ska serveras. Den är utmärkt till grillat kött, fisk eller grönsaker.
Grillad entrecôte:
1Ta ut entrecôten från kylskåpet och låt den bli rumstempererad (ca 30 minuter).
Krydda köttet med salt och peppar.
Pensla med olivolja.
Grilla entrecôten på hög värme i ca 4-5 minuter på varje sida för medium rare, längre om du vill ha den mer genomstekt. Låt vila i 5minuter innan servering.
Grillad Ostronskivling:
Pensla ostronskivlingen med olivolja och krydda med salt, peppar och ev vitlök.
Grilla på medelhög värme i ca 4-5 minuter tills de är gyllenbruna och mjuka.