vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Det feta från smöret och ricottan från färsbiffarna lyfter fram vinets fruktighet. Denna Pinot Noir har mycket smak och är lite åt det fylligare hållet, vilket passar helt perfekt med denna smakrika rätt.
Färsbiffar:
Stekt potatis, majs och lök:
Cowboysmör:
Förbered färsbiffarna:
- Blanda alla ingredienser och tillsätt färsen och blanda till en smidig smet. Forma 8 biffar.
Stek biffarna/potatisen:
- Stek biffarna i smör eller olja på medelvärme, ca 4–5 minuter per sida tills de är genomstekta och har fin färg.
- Stekt potatis med majs och lök:
- Tärna potatisen och stek potatisen i smör och olja tills den är gyllene och krispig.
- Tillsätt lök och majs (skär av kornen och bryt i kvadrater mot slutet och låt allt få fin färg. Krydda med salt, peppar och låt ndujan smälta in. Toppa med riven parmesan.
Cowboysmör:
- Rör ihop alla ingredienser till cowboysmöret i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Smält smöret och låt alla smaker dra ut i smöret, låt svalna i ca 20 min i kyl. Vispa sen ihop och lägg på plastfolie och rulla ihop, tvinna kanterna och kyl en stund, eller klicka direkt på biffarna vid servering.


Betyg 5/6- "Pinot med Power!"
-Niclas Tuomela, Vinsmart, nov 2025
The Wanted pinot noir är en självsäker tolkning av en av världens mest eleganta druvor. Nyplockade röda bär, mogna körsbär och en lätt floral nyans av viol öppnar upp för en smakupplevelse där finess möter fyllighet och djup smak möter en silkeslen känsla. Vinet kommer från Pavia i Lombardiet, norra Italien, där det svala klimatet och den generösa solen skapar idealiska förhållanden för pinot noir-druvan. Resultatet är ett vin med tydlig karaktär. Fruktigt, silkeslent och med en sofistikerad komplexitet.