Pasta cavatelli med zucchini, mynta och fetaost

Fettet från smöret och syra från citron och fetaost lyfter fram vinets fruktighet samtidigt som syran från vinet lättar upp rätten och ger fräschör.

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

400 g cavatelli

2 st zucchini

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 msk klarifierat smör

50 g parmesan, riven

50 g fetaost, smulad

1 dl pastavatten

1 knippe färsk mynta, tunt skuren

Salt

Svartpeppar

Gör så här

Dela zucchinin på längden och skiva tunt. Skala och finhacka vitlök, skiva chilin tunt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i zucchiniskivorna och stek tills de mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Fräs vitlök och chili i 1–2 minuter tills doftande, utan att vitlöken bränns. Koka cavatelli enligt anvisning på förpackningen tills al dente.


Spara cirka 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Lägg den nykokta pastan i stekpannan med zucchinin. Riv ner parmesan och tillsätt lite pastavatten, lite i taget, tills det bildas en lätt krämig sås som täcker pastan. Strössla generöst med hackad färsk mynta. Smula över fetaost och toppa med ytterligare mynta. Smaka av med extra salt och peppar.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Puy Chéri Sauvignon Blanc

Puy Cheri Sauvignon Blanc görs på 85 % Sauvignon Blanc och 15 % Souvignier Gris. ett friskt och fruktigt vitt vin som kännetecknas av sina livliga syror och aromer av citrus, gröna äpplen och krusbär. Vinet har en lätt kropp och en ren, uppfriskande finish, vilket gör det till ett utmärkt val för både aperitif och till lättare maträtter som skaldjur, sparris och kycklingrätter.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Råbiff
Råbiff
Entrecôte

10 - 30 min

Enkelt

Kyckling provencale med tomat, vitlök och örter
Kyckling provencale med tomat, vitlök och örter
Kyckling

30 - 45 min

Superenkelt

Entrecôte
Entrecôte
Entrecôte

10 - 30 min

Enkelt

Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Sparris

10 - 30 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM