vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Fettet från smöret och syra från citron och fetaost lyfter fram vinets fruktighet samtidigt som syran från vinet lättar upp rätten och ger fräschör.
400 g cavatelli
2 st zucchini
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk klarifierat smör
50 g parmesan, riven
50 g fetaost, smulad
1 dl pastavatten
1 knippe färsk mynta, tunt skuren
Salt
Svartpeppar
Dela zucchinin på längden och skiva tunt. Skala och finhacka vitlök, skiva chilin tunt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i zucchiniskivorna och stek tills de mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Fräs vitlök och chili i 1–2 minuter tills doftande, utan att vitlöken bränns. Koka cavatelli enligt anvisning på förpackningen tills al dente.
Spara cirka 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Lägg den nykokta pastan i stekpannan med zucchinin. Riv ner parmesan och tillsätt lite pastavatten, lite i taget, tills det bildas en lätt krämig sås som täcker pastan. Strössla generöst med hackad färsk mynta. Smula över fetaost och toppa med ytterligare mynta. Smaka av med extra salt och peppar.
Puy Cheri Sauvignon Blanc görs på 85 % Sauvignon Blanc och 15 % Souvignier Gris. ett friskt och fruktigt vitt vin som kännetecknas av sina livliga syror och aromer av citrus, gröna äpplen och krusbär. Vinet har en lätt kropp och en ren, uppfriskande finish, vilket gör det till ett utmärkt val för både aperitif och till lättare maträtter som skaldjur, sparris och kycklingrätter.