vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Såhär får du matchningarna mellan tilltuggen och vinerna att sitta som en smäck! För råbiffen är det sältan från kapris och krämigheten från majonnäsen i råbiffen som lyfter fram vinets fruktighet. Den konfiterade ankan och syran och fetman från majonnäsen mildrar vinets tydliga tanniner och lyfter fram frukten i vinet. I dadlarna är det syran och krämigheten från osten som bygger smakbryggan över dadlarna, vars sötma annars kan ställa till det i kombinationen med vinet.
Kanapé med råbiff på älginnanlår och chilimajo
(ca 10–12 kanapéer):
Kanapé med confiterat anklår och dijonkräm
Dadlar med getost och nötter
(ca 15 st):
Kanapé med råbiff på älginnanlår och chilimajo
Kanapé med confiterat anklår och dijonkräm
Dadlar med getost och nötter
"Überfynd! 6/6”
- Niclas Tuomela Vinsmart sept 2025
Detta är ett skolexempel på en klassiskt Bordeaux som fortfarande har en ungdomlig frukt i behåll – och detta trots att vinet mognat i 14 år, vilket ger en utvecklad smak och mer komplexitet.Vinet gjort ungefär på lika delar av Cabernet och Merlot och fått lagra på ek i ca ett år.