Råmarinerad, eldad lax med glasnudelsallad och het dressing

VINET & MATEN Här har vi en rätt med hetta och viss sötma från sweet chilin vilket kommer balansera vinets generösa fruktighet och bygga en fin balans med rätten.

10 - 30 min
Enkelt

Ingredienser

400 g salmalax

½ gurka i små kuber

2 salladslökar, skivade

1 paket glasnudlar, koktaSesamfrön

Dressing:

1 dl japansk soja

2 msk sesamolja

1 lime

½ kruka koriander

2 msk ingefära, riven

1 chili, finhackad

2 msk fisksås

4 msk sweet chilisås

Gör så här

Marinera laxen i saft från 1 lime och soja i ca 15 min, skiva sedan upp laxen och bränn med en brännare på laxskivorna, strössla sedan på lite sesamfrön

Marinera nudlar och gurka med dressingen, servera med lax, lite majonnäs, koriander och salladslök

Dressing:

Blanda alla ingredienser, låt dressingen stå och dra i ca 5 min

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

KWV Chenin Blanc Muscat d'Alexandrie, 2023

KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Chips med parmesankräm, valnötter och honung
Parmesan

10 - 30 min

Superenkelt

BLT med rödvinskokt lök
BLT med rödvinskokt lök
Sidfläsk

10 - 30 min

Enkelt

Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
Räkor marinerade i vitlök och chili med grillat levainbröd
Räkor

10 - 30 min

Enkelt

Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Lax

10 - 30 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM