vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Här passade Chablis eller Bourgone Blanc bäst, rätten är smakrik och fetman från sås, mildrar vinets syra och lyfter fram fruktigheten
Ingredienser (4 portioner)
Hummer
4 hummerstjärtar råa (beställ frysta)
½ dl panko
2 msk vita sesamfrön
1 cl soja japansk
40 g smör
Neutral olja
Salt
Hummer- och gochujangsås
1 dl hummerfond
1 msk gochujang (justera efter styrka)
1 dl vitt vin
1 dl grädde (nedkokt)
Smör till montering
Eventuellt några droppar citronsaft
Till servering (valfritt)
Finhackad gräslök
- Förbered såsen. Koka upp hummerfonden, blanda i gochujang, slå på vitt vin och låt reducera till hälften, tillsätt grädde. Koka upp och reducera till önskad konsistens, smaka av och montera med en klick smör och eventuellt lite citronsaft.
- Sesampanko. Blanda panko med vita och svarta sesamfrön. Stek blandningen gyllene i smör och soja på medelvärme, lägg åt sidan.
- Råstek hummern. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Salta hummerköttet lätt och stek snabbt med snittytan nedåt tills ytan är gyllene och köttet precis genomvarmt, cirka 1–2 minuter per sida.
- Panera lätt. Strö sesampankon över hummerköttet och tryck försiktigt fast så att det fäster.
- Servera. Lägg hummern på tallrik, skeda runt hummer- och gochujangsåsen och toppa eventuellt med gräslök eller örter.
.png)
.png)
Laroche Bourgogne Blanc är ett regionalt vinfrån Bourgogne och görs uteslutande på chardonnay. Lagringen sker i ståltankoch med en mindre andel äldre, neutrala ekfat . Vinet är elegant och balanseratmed frisk syra, inslag av grönt äpple, päron och en diskret mineralitet.
Betyg 6/6- Fynd(igt) gott!