Dela recept
share
Vinet & Maten Krämigheten i båda såser samt parmesan lyfter fram fruktigheten i vinet, vinets fina syra och att det inte är för kraftigt lyfter fram de fina smakerna i båda rätter
(4 pers)
2 burk San marzanotomater
2 msk tomatpuré
2 gula lökar, finhackade
1 dl olivolja
2 kvistar basilika, grovt hackat
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Parmesan
25 g smör
10 g talg
Bra pastasorter till tomatsås:
Orrechiette
Rigatoni
Bucatini
– Lägg i olivolja och talg i en djup stekpanna, tillsätt lök, vitlök och stek dem ca 5-10 min utan att de får färg, tillsätt basilikan och tomatpuré och låt puttra några minuter.
–Tillsätt båda burkarna tomat, skölj burkarna med lite vatten i grytan, hacka sönder tomaterna med en slev (viktigt moment),krydda med salt och peppar och riv i lite parmesan. Låt puttra i ca 20 min.
–Lägg i smöret och mixa såsen med en stavmixer och smaka av med salt och peppar och servera med lämplig pasta och parmesan.