vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Citron och fetman från majonnäs och ost mildrar vinets syra och lyfter fram fruktigheten.
4 portioner
Råbiff
500 g nötkött av hög kvalitet (innanlår eller ytterfilé)
1 msk dijonsenap
1 msk finhackad schalottenlök
1 tsk tabasco
2 msk majonnäs
3 msk cornichons
1 finhackad tomat (utan kärnhuset)
Salt och nymalen svartpeppar
Smör eller neutral olja till sotning
Spenat- och fänkålssallad
1 fänkål
70 g färsk babyspenat
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk smör
Salt och svartpeppar
Eventuellt lite finrivet citronskal
2 msk lagrad hårdost, finriven
Förbered råbiffen
- Putsa köttet noggrant från hinnor och senor, skiva i 2 skivor, salta köttet, bryn i torr panna eller med en brännare tills de får en fin yta, kyl ned i frysen.
- Hacka köttet fint med kniv (undvik köttkvarn för bästa textur).
- Blanda köttet försiktigt med dijonsenap, schalottenlök och övriga ingredienser.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Spenat- och fänkålssallad
- Hyvla fänkålen tunt (gärna med mandolin).
- Blanda fänkål och spenat i en stekpanna som du hettar upp smöret i, tag av från värmen och lägg i spenat och fänkålen.
- Ringla över citronsaft och olivolja.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronskal.


Betyg 6/6- "Köp!!!"
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
Frisk och torr riesling med tydliga toner av citrus, grönt äpple och vit persika. En livlig syra och lätt mineralitet ger ett rent och modernt uttryck. Ett lättillgängligt men välgjort vin som fungerar utmärkt både som aperitif och till lättare rätter. Vinet jäste på stora ekfat utan tillsatt jäst, wow vilket vin till brakpris, kan lagras upp till 8-10 år