Dela recept
share
I denna rätt har vi spelat på karaktären på vinet och använt oss av mycket gröna örter och grönsaker, jobbat med mycket syra i maten vilket mildrar syran i vinet och lyfter fram fruktigheten, tre rätter och ett vin i perfekt kombination.
(4 port)
400 g grön sparris
150 g ricotta
1 msk grädde
4 cl olivolja
Citron
1 dl rostade marconamandlar, grovt hackade
I kruka gräslök
2 kvistar basilika, finhackad
Salt och peppar
Parmesanost
-Skala och skär bort den trådigadelen av änden på sparrisen och lägg i kallt vatten.
-Vispa ihop ricotta, olivolja,grädde, zest från en citron med basilikan och lite gräslök, smaka av med saltoch peppar.
-Stek sparrisen i lite olivolja påmedelvärme.
-Lägg upp sparrisen, toppa med olivolja,gräslök, mandlar, citronzest och parmesan, servera med citronkrämen och enklyfta citron.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.