vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Friskheten från fänkål och fetman från såsen lyfter fram vinets fruktighet på ett riktigt bra sätt och gör kombinationen fulländad.
4 pers
Fisk
4 gösfiléer (à ca 150 g, gärna med skinn)
Smör och neutral olja till stekning
Salt & nymalen vitpeppar
Sandefjordsås
3 dl vispgrädde
100 g smör (kallt, i kuber)
1 msk citronsaft
Salt & vitpeppar
2 msk finhackad gräslök
Till servering
50 g forellrom
Färsk gräslök till garnering
Vitvinsbrässerad fänkål
1 stor fänkål
1 schalottenlök, finhackad
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
Salt & vitpeppar
Vitvinsbrässerad fänkål
Sandefjordsås
Gösen
Servering
Betyg 6/6- "Riktigt bra fynd!"
-Niclas Tuomela, Vinsmart sept 2025
Doften är aromatisk och pigg med syrliga krusbär, solmogen citron och grapefrukt. I samspel med vita persikor, nyplockade päron och ett grönt stråk av svartvinbärsblad och örter blir det en generös doftbukett. Smaken är lätt och fräsch, där citrus, gula plommon och päron möter en mineralton som ger elegans och löper som en röd tråd till avslutet.