Burrata med pancetta och pistage

Vinet & drinken Syran och fruktigheten i drinken matchar fint till de feta och salta tilltuggen. Perfekt till glöggminglet!

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

1 burrata

100 g pancetta, skuren i kuber

1/4 lök, tärnad

1 msk finhackad pistage

Olivolja

½ citron, zesten

Salt och peppar

Gör så här

Knaperstek pancettan och tillsätt löken.

Bred ut burratan på ett fat, toppa medpancettan, pistage, citronzest och olivolja. Glöm ej salta och peppra.

Servera med crostini, pepparkakor,äppelmarmarmelad och en lagrad hårdost.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Tania

Tania är ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av päron och fläder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenäm liten sötma. Smakpaletten är en perfekt kombo som skapar många möjligheter med vinet! Det är lika gott som det är och det kan också vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. På tallriken? Tania är det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur låter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnäs? Sugen på festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gäng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och små festligheter och funkar oavsett säsong!

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Krämig fiskgryta med räkor och fänkål
Krämig fiskgryta med räkor och fänkål
Torsk
Lax
Räkor

30 - 45 min

Enkelt

Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
Inkokt röding med sandefjordsås och fänkål och örtsallad
Röding

45+ min

Enkelt

Nickes bearnaise + köttips!
Nickes bearnaise + köttips!
Bordeaux

10 - 30 min

Inte så svårt

Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Stekt grön sparris med citroncrème och mandel
Sparris

10 - 30 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM