Burratasallad med kyckling, citron och kantareller

Syran och krämigheten från burratan lyfter fram vinets fruktighet.

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

4 burrata

2 kycklingbröstfiléer

100 g parmesan, riven

1 påse finbladig sallad

1 citron

Olivolja

50 g pistage, hackad

1 schalottenlök eller gul lök, finhackad

300 g kantareller

Salt och peppar

1 ask smörgåskrasse

Gör så här

- Stek kycklingbrösten så de får fin yta, låt eventuellt gå klart i ugn (på 120c) tills de når en innertemp på 68c. Låt sedan vila och skiva upp i tunna skivor.

- Stek kantarellerna i samma stekpanna som kycklingen i lite olivolja och låt dem stek tills de tappat det mesta av vätskan och fått en fin färg, tillsätt då smör och lök och stek i ytterligare några minuter.

- Lägg upp sallad i botten på en tallrik, snitta ett kryss på ovansidan av burratan och bred ut den ovanpå salladen, toppa med kantarellerna, kycklingen, ringla lite olivolja och pressa lite citron över.

- Salta, peppra och riv över parmesan och citronzest och toppa med nyklippt smörgåskrasse.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Berså Spumante Brut

Betyg 6/6 "Strålande bubbel till fyndpris!
Svårt att inte bli charmad av vinet, det har en fruktig stil samtidigt som det finns en bra och pigg syra, att det är en snygg butelj blir bara en fin bonus.”

- Niclas Tuomela, vinsmart aug 2025

Druvorna (50% Chardonnay/50% Glera) till Berså Spumante Brut plockas från optimala vingårdslägen med mineralrik jordmån och med god solexponering där havsbris och svala vindar från Alperna skapar en idealisk plats för druvodling. Det görs en noggrann selektering av druvorna vid skörd för att säkerställa en hög kvalitet i slutprodukten. Musten jäser i rostfria ståltankar i 8-10 dagar i en kontrollerad temperatur på 18°C. När den andra jäsningsprocessen ska påbörjas filtreras vinet och sackaros och utvalda jästsorter tillsätts. Vinet jäser under en kontrollerad temperatur på 14/15°C och kyls sedan ner, stabiliseras och filtreras innan vinet buteljeras.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
Kräftstjärtar

10 - 30 min

Enkelt

Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Stekt fisk med za'atar salsa verde & blomkålspuré
Gös

30 - 45 min

Enkelt

Räkcocktail 2.0 med sockerärtor & vitlöksmajonnäs
Räkcocktail 2.0 med sockerärtor & vitlöksmajonnäs
Räkor
Sauvignon blanc.
Mousserande vin

10 - 30 min

Superenkelt

Schnitzel Milanese med saffransaioli och tomatsås
Schnitzel Milanese med saffransaioli och tomatsås
Schnitzel

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM