vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syran och krämigheten från burratan lyfter fram vinets fruktighet.
4 burrata
2 kycklingbröstfiléer
100 g parmesan, riven
1 påse finbladig sallad
1 citron
Olivolja
50 g pistage, hackad
1 schalottenlök eller gul lök, finhackad
300 g kantareller
Salt och peppar
1 ask smörgåskrasse
- Stek kycklingbrösten så de får fin yta, låt eventuellt gå klart i ugn (på 120c) tills de når en innertemp på 68c. Låt sedan vila och skiva upp i tunna skivor.
- Stek kantarellerna i samma stekpanna som kycklingen i lite olivolja och låt dem stek tills de tappat det mesta av vätskan och fått en fin färg, tillsätt då smör och lök och stek i ytterligare några minuter.
- Lägg upp sallad i botten på en tallrik, snitta ett kryss på ovansidan av burratan och bred ut den ovanpå salladen, toppa med kantarellerna, kycklingen, ringla lite olivolja och pressa lite citron över.
- Salta, peppra och riv över parmesan och citronzest och toppa med nyklippt smörgåskrasse.
Betyg 6/6 "Strålande bubbel till fyndpris!
Svårt att inte bli charmad av vinet, det har en fruktig stil samtidigt som det finns en bra och pigg syra, att det är en snygg butelj blir bara en fin bonus.”
- Niclas Tuomela, vinsmart aug 2025
Druvorna (50% Chardonnay/50% Glera) till Berså Spumante Brut plockas från optimala vingårdslägen med mineralrik jordmån och med god solexponering där havsbris och svala vindar från Alperna skapar en idealisk plats för druvodling. Det görs en noggrann selektering av druvorna vid skörd för att säkerställa en hög kvalitet i slutprodukten. Musten jäser i rostfria ståltankar i 8-10 dagar i en kontrollerad temperatur på 18°C. När den andra jäsningsprocessen ska påbörjas filtreras vinet och sackaros och utvalda jästsorter tillsätts. Vinet jäser under en kontrollerad temperatur på 14/15°C och kyls sedan ner, stabiliseras och filtreras innan vinet buteljeras.