vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Salt, fett och syra lyfter fram vinets fruktighet och mildrar syran i vinet. Vilket gör att samtliga av dessa tre kombinationer passar helt perfekt med Champagnen!
Korv med bröd deluxe
4 pers
8 korvbröd
8 wienerkorvar
1 msk svartpeppar
3 lagerblad
2 msk tomatketchup
3 msk smetana
1 liten burk surkål
1 dl aioli
½ dl picklade senapsfrön
50 g riven parmesan
Levain-snacks
4 skivor levainbröd
20 g smör
Olivolja
1 citron
Parmesanost
Svartpeppar och salt
Citrondipp
1 citron
2 dl smetana
Salt och svartpeppar
Korv med bröd deluxe
- Blanda ketchup med smetana och ställ åt sidan.
- Koka upp vatten med lagerblad och svartpeppar, när lagen kokat upp, lägg i korven och stäng av värmen och låt korvarna ligga i minst 10 min.
- Stek och värm korvbröden, lägg på lite aioli och ett lager med surkål i bröden, lägg på en korv, toppa med ketchupcrèmen, senapsfrön och parmesan.
Levain-snacks
- Stek skivorna med bröd i smör och olivolja tillsidorna är gyllengula.
- Riv över citronzest och smaka av med salt och peppar.
- Dela bröden i tärningar om ca 2x2 cm, riv över parmesan och servera direkt.
Citrondipp
- Vispa smetanan med alla ingredienser, låt stå och dra i ca 10 min, servera med chips eller cruditeér.
Champagne Autréau är en familjeägd egendom och denna cuvée är en Blanc de Noirs, vilket innebär att den är gjord uteslutande på blå druvor – 60 % pinot noir och 40 % meunier. Vinet har legat tre år på sin jästfällning innan degorgering och har därefter vilat minst tre månader på flaska. Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris, och distriktet delas in i fem områden: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.