vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Det blir inte mycket mer klassiskt och Bordeaux än det här, syran från sås lyfter fram vinets syrlighet.
Ingredienser (för 6 personer):
1 kg Entrecôte i 4 skivor
150 g sidfläsk
1 stor lök i bitar
2 morötter i bitar
200 g steklök
200 g små champinjoner
200 g potatis i bitar
2 kvistar blekselleri
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
4 dl rödvin
3 dl köttbuljong
Smör
1 bukett garni (timjan, lagerblad, persilja)
Château Briand är ett klassiskt rödvin från Bordeaux-regionen i sydvästra Frankrike. Det representerar den traditionella Bordeaux-stilen med en fin balans mellan fruktighet, strävhet och elegans. Vinet har ofta toner av svarta vinbär, plommon, cederträ och subtila inslag av ek beroende på lagringen. Det passar utmärkt till rött kött, vilt eller lagrade ostar. Nyanserad, mogen smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, kakao, tobak, ceder, kryddor och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.