vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
.jpg)
Dela recept
share
Potatisen och rödvinssåsen mildrar vinets strävhet och framhäver fruktigheten så matchningen sitter som en smäck!
Entrecôte
Pomme fondant
Rödvinsås
Pomme fondant
- Bryn potatisen i smöret och ankfett i ca 5 min, dra sedan ned värmen.
- Låt småsteka under lock på låg värme i ca 25–30 minuter tills potatisen är mjuk men håller formen, rör om då och då.
- Klicka i nduja i slutet innan servering.
- Spara fettet i pannan tills annan gång, förvara i kylskåpet.
Rödvinssås
- Smält socker och lite smör i en kastrull tills det blir ljust karamellfärgat.
- Tillsätt schalottenlök, vitlök och morot. Stek tills de är mjuka.
- Häll i rödvin, kalvfond och hälften av vinägern. Låt koka ihop tills såsen reducerats till cirka två tredjedelar.
- Sila såsen och smaka av med salt och vinäger.
- Montera såsen med en klick smör för att ge den en blank och silkeslen konsistens.
Stek entrecôten
- Krydda köttet med salt och peppar.
- Hetta upp en panna med olja och bryn köttet på båda sidor tills det fått fin färg.
- Tillsätt smör, vitlök och timjan - ös köttet under någon minut.
- Låt vila i ca 5–10 minuter innan servering.


Betyg 5/6 - ”Mycket prisvärt, smakrikt och tillgängligt rött vin med bra frukt, elegans och en viss kraft på 100 % Cabernet Sauvignon.”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
Detta vin beskrivs som ”Double Reserve” vilket betyder att det genomgått två lagringsfaser - först på franska ekfat och därefter på amerikanska ekfat vilket ger en skjuts i smak och fyllighet.