Friterad fänkål med burrata

Fetman från den friterade fänkålen och burratan i kombination med syran från citrus lyfter fram vinets fruktighet.

10 - 30 min
Superenkelt

Ingredienser

2 dl self rising-mjöl

3 dl sodavatten

1 fänkål

1 cl risvinäger

1 burrata

1 citron

Olivolja

Olja till fritering

Gör så här

- Skiva fänkålen tunt på mandolin.

- Blanda mjölet med sodan och vinägern försiktigt, det gör inget om det är lite klumpar i.

- Doppa fänkålen i smeten och fritera i 170c tills fänkålen fått färg.

- Servera med burrata som du öppnar och river lite citronzest samt olivolja över. Krydda med salt och peppar.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Sander Riesling trocken, 2024

Riesling 6/6 – "Fynd-riesling med personlighet!"

-Niclas Tuomela, Vinsmart juli 2025

Ekologiskt, torrt vin med ca 12 % alkohol och en extremt låg restsötma (0,4–0,5 g/l). Vinet har en generös fruktighet med karaktär av päron, ananas, honungsmelon, lime, vita blommor och mineral. Mycket frisk, livlig syra med balanserad fruktighet och uppfriskande stil.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Krämig pasta Alfredo
Krämig pasta Alfredo
Pasta

10 - 30 min

Enkelt

Örtgrillad marulk med krämig potatissallad med ramslök, grillad tomat och pancetta
Örtgrillad marulk med krämig potatissallad med ramslök, grillad tomat och pancetta
Marulk

45+ min

Inte så svårt

Quiche Lorraine med 3 sorters ost och sallad med pistage
Quiche Lorraine med 3 sorters ost och sallad med pistage
Ost

45+ min

Enkelt

Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts
Ryggbiff med skogschampinjon och haricot verts
Pinot noir
Rött vin
Ryggbiff

30 - 45 min

Inte så svårt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM