vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Fetman från den friterade fänkålen och burratan i kombination med syran från citrus lyfter fram vinets fruktighet.
2 dl self rising-mjöl
3 dl sodavatten
1 fänkål
1 cl risvinäger
1 burrata
1 citron
Olivolja
Olja till fritering
- Skiva fänkålen tunt på mandolin.
- Blanda mjölet med sodan och vinägern försiktigt, det gör inget om det är lite klumpar i.
- Doppa fänkålen i smeten och fritera i 170c tills fänkålen fått färg.
- Servera med burrata som du öppnar och river lite citronzest samt olivolja över. Krydda med salt och peppar.
Riesling 6/6 – "Fynd-riesling med personlighet!"
-Niclas Tuomela, Vinsmart juli 2025
Ekologiskt, torrt vin med ca 12 % alkohol och en extremt låg restsötma (0,4–0,5 g/l). Vinet har en generös fruktighet med karaktär av päron, ananas, honungsmelon, lime, vita blommor och mineral. Mycket frisk, livlig syra med balanserad fruktighet och uppfriskande stil.