vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - I denna rätt har vi spelat på karaktären på vinet och använt oss av mycket gröna örter och grönsaker, jobbat med mycket syra i maten vilket mildrar syran i vinet och lyfter fram fruktigheten, tre rätter och ett vin i perfekt kombination.
200 g kärnfria gröna druvor, skivade
100 g blåbär
1 grönt äpple, tärnat
2 kiwis, tärnade
2 msk ingefärssyrup
2 myntakvistar, finhackade
½ kruka citronmeliss
1 cl citronsaft
2 ½ dl Sauvignon blanc
1 dl socker
2 gelatinblad
- Värm upp 2 dl av vinet till ca70c, lös upp sockret och lägg gelatinet.
- Häll ned vin och gelatin i denvarma vinvätskan och vispa om.
- Plasta en liten form, ca15x10cmmed plastfolie och häll över vinvätskan och låt stå kallt i 2-3 timmar.
- Blanda frukt, örter, ingefära ochcitron låt stå och marinera i 15 min.
- Fördela frukterna i djupa skålaroch toppa med vingelén och citronmeliss.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.