Grillade italienska färsbiffar med krämig örtpasta.

VINET & MATEN Detta är en riktigt charmig och enkel rätt där både biffar och krämigheten från pastan tar hand om fylligheten och strävheten från vinet. Rätten ger dig också tid att umgås med din kära eller vänner. Örter, tomat och grillsmak går hand i hand med karaktärer som finns i vinet, detta är verkligen en perfekt matchning.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

(4 pers)

500 g blandfärs

400 g pasta, papardelle

2 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, hackade

1 ask små tomater, 250 g

2 msk pesto

1 burk crème fraiche

3 msk kycklingbuljong

1/3 kruka basilika

1/3 kruka persilja

¼ kruka salvia

1 citron

Olivolja

Salt och peppar

Gör så här

Blanda färsen med peston, gul lök, 1 vitlök, 6 finhackade tomater och lite av persiljan. Krydda ordentligt med salt och peppar och forma till 8 små, inte för tjocka biffar och låt biffarna vila i 10 min i kyl.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente, ca 3 min mindre än anvisning.

Dela resten av tomaterna och stek med en finhackad gul lök, vitlök i lite olivolja, tillsätt buljong och crème fraiche samt citronzest och saft och koka ihop. Tillsätt pastan, 3 msk pastavatten och örter och koka ihop i ytterligare några minuter.

Grilla biffarna och servera med pastan, riv över lite parmesan och några varv med svartpepparkvarnen

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

LE VILLE DI ANTANÈ Valpolicella Ripasso Superiore, 2020

Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Rostbiff med stuvad spetskål och örtsallad
Rostbiff med stuvad spetskål och örtsallad
Rostbiff

45+ min

Enkelt

Grillade spett med fläskfilé, 2 sorters dipp och krämig potatissallad
Grillade spett med fläskfilé, 2 sorters dipp och krämig potatissallad
Fläskfilé

30 - 45 min

Enkelt

Wrap med lax, brynt sojasmör och gurka (California roll-wrap)
Wrap med lax, brynt sojasmör och gurka (California roll-wrap)
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Burrata med grillad tomat, pancetta och basilika
Burrata med grillad tomat, pancetta och basilika
Burrata

10 - 30 min

Superenkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM