vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Syran från lime och fett från majonnäsen lyfter fram vinets fruktighet, en riktigt bra och fräsch kombination!
300 g handskalade räkor
1 lime (rivet skal + saft)
1 msk olivolja
Färsk dill, finhackad
Salt & svartpeppar
1 dl majonnäs
1 liten vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 tsk dijonsenap (valfritt)
1 lime, zest och saft
1/2 gurka, i små bitar
100 g sugarsnaps (sockerärtor), tunt skivade på snedden
½ knippe rädisor, skivade
1 litet huvud hjärtsallad eller romansallad
Dillkvistar och limeklyftor till garnering
- Rör ihop majonnäs med vitlök, dijonsenap, limejuice och zest.
- Smaka av med lite salt.
- Lägg ett blad romansallad i botten av varje glaseller skål.
- Toppa med sugarsnaps, gurka, dill och rädisor.
- Lägg på räkorna och klicka (eller ringla) över vitlöksmajonnäsen.
- Avsluta med en dillkvist, ett par droppar lime och gärna ett varv svartpepparkvarnen.
"Betyg 6/6 – Uberfynd med personlighet"
-Niclas Tuomela, Vinsmart 2025
Druvor & ursprung: 100 %Sauvignon Blanc, skördad från två vingårdar i Wairau Valley i Marlborough – en region på Nya Zeelands nordöstra sydö där Gardo & Morris odlar ekologiskt under ledning av Benjamin Morris. Vinet är ett mousserande enligt tankmetoden – där andra jäsning sker i tank efter tillsatt jäst och socker, vilket ger en fin mousse och bevarar vinets fruktighet och karaktär från Sauvignon blanc-druvan. Vinet buteljeras sedan och försluts.