vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Dela recept
share
Chipsen innehåller fett och salt och krämen innehåller syra vilket lyfter vinets fruktighet och balanserar den friska syran som finns i vinet.
4 personer
Jordärtskockschips
300–400 g jordärtskockor
Neutral olja (raps eller solros) för fritering
Salt
Ostdipp
1 burrata
100 g gammelknas-kräm eller (smält 100 g lagrad ost med crème fraiche)
100 g chèvreost
1 tsk citronsaft, zest
1 msk honung
½ dl crème fraiche
Salt efter smak
Fritera chipsen
- Hetta upp oljan till 160–170°C.
- Fritera i omgångar tills chipsen är gyllene och frasiga, ca 2–4 minuter.
- Låt rinna av på hushållspapper och salta direkt.
Gör ostdippen
- Mixa alla ingredienser i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
- Låt stå kallt i ca 10 min så att den sätter sig, bre ut den på ett fint fat, toppa med lite krasse och servera med chipsen.


Betyg 6/6 – ”Många bubblor för priset!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
Le Connoisseur Crémant de Bordeaux är ett mousserande vin som visar den eleganta, fruktiga sidan av Bordeaux - en region som annars främst förknippas med stilla rött vin. Vinet görs enligt traditionell metod, vilket ger fina, små bubblor och en mjuk struktur. Vinet har både fruktighet samtidigt som det balanseras av en frisk syra. Vinet är gjort av mestadels blå druvor vilket gör det lite kraftigare i stilen (63% Cabernet Franc, 10% Sémillon, 27% Merlot)